ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΟΣ - HOTEL IANTHE - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΟΣ - HOTEL IANTHE - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - ΔΙΑΜΟΝΗ

Διεύθυνση - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Διεύθυνση: ΒΕΣΣΑ & ΟΛΥΜΠΟΙ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ Τ.Κ. - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Τ.Κ.: 82102
Περιοχή - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Περιοχή: Χίος Κατηγορία - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Κατηγορία: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Τηλέφωνο - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Τηλέφωνο: 2271073080 Fax - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Fax: 2106130881
Κινητό - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Κινητό: 6973313154 E-mail - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ E-mail: ianthevessa@yahoo.gr
Υπεύθυνος - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Υπεύθυνος: DOKOUMETZIDI NATALIA - DOKOUMETZIDIS GIANNIS Τηλέφωνο υπεύθυνου - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Τηλέφωνο υπεύθυνου: 6973313154
Ιστοσελίδα - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Ιστοσελίδα:
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΞΕΝΩΝΕΣ - Παραδοσιακό Ξενοδοχείο – Παραδοσιακά Δωμάτια στα Μαστιχοχώρια ΧΙΟΥ TAYTOTHTA ΠΕΡΙΟΧΗΣ Στο νότιο μέρος της ΧΙΟΥ, ευρίσκεται η περιοχή των ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ. Η ΒΕΣΣΑ και οι ΟΛΥΜΠΟΙ, είναι δύο από τα πιό χαρακτηριστικά. Κοινά τους γνωρίσματα είναι ο ιδιαίτερος οικοδομικός ιστός τους και η παραγωγή της Μαστίχας που προέρχεται από την καλλιέργεια του μαστιχοφόρου σχίνου, ο οποίος ευδοκιμεί μόνο σε αυτή την περιοχή τής ΧΊΟΥ. Είναι Μεσαιωνικοί οικισμοί από το 1450, χ...
Επισκέπτες: 22121

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΟΣ - HOTEL IANTHE - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - ΔΙΑΜΟΝΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΟΣ - HOTEL IANTHE - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - ΔΙΑΜΟΝΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΞΕΝΩΝΕΣ - Παραδοσιακό Ξενοδοχείο – Παραδοσιακά Δωμάτια στα Μαστιχοχώρια ΧΙΟΥ TAYTOTHTA ΠΕΡΙΟΧΗΣ Στο νότιο μέρος της ΧΙΟΥ, ευρίσκεται η περιοχή των ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ.

Η ΒΕΣΣΑ και οι ΟΛΥΜΠΟΙ, είναι δύο από τα πιό χαρακτηριστικά. Κοινά τους γνωρίσματα είναι ο ιδιαίτερος οικοδομικός ιστός τους και η παραγωγή της Μαστίχας που προέρχεται από την καλλιέργεια του μαστιχοφόρου σχίνου, ο οποίος ευδοκιμεί μόνο σε αυτή την περιοχή τής ΧΊΟΥ.

Είναι Μεσαιωνικοί οικισμοί από το 1450, χαρακτηριστικά ΚΑΣΤΡΟΧΏΡΙΑ, με στενά δρομάκια και ανέπαφη την Μεσαιωνική αρχιτεκτονική. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ στή ΒΕΣΣΑ Το παραδοσιακό Ξενοδοχείο ΙΑΝΘΗ, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του παραδοσιακού οικισμού της ΒΕΣΣΑΣ, και είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο.

To Ξενοδοχείο αποτελείται από δύο 2 κτίρια, το ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ και τοΚΑΜΑΡΟΣΠΙΤΟ, που βρίσκωνται σε απόσταση μεταξύ των 60 μ.

Στο ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ, υπάρχει η Υποδοχή, το καθιστικό, η τραπεζαρία, το παρασκευαστήριο πρωινού και τεσσερα 4 δωμάτια μονόχωρα – δίχωρα. Yπάρχει μεγάλη αυλή – κήπος.

Στο ΚΑΜΑΡΟΣΠΙΤΟ, υπάρχουν δύο 2 μεγάλα δωμάτια και παρασκευαστήριο – κουζίνα. Υπάρχει μεγάλη βεράντα στον Α όροφο, και δώμα.

Τα δωμάτια έχουν ιδιαίτερο W.C, ΤV- mini bar – παροχή Internet. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ στούς ΟΛΥΜΠΟΥΣ Τα παραδοσιακά δωμάτια ΙΑΝΘΗ, βρίσκωνται στο παλαιότερο μέρος του παραδοσιακού οικισμού των ΟΛΥΜΠΩΝ.

Ο Ξενώνας είναι ένα δυόροφο μεσαιωνικό σπίτι. Στο ισόγειο υπάρχει η Υποδοχή, η τραπεζαρία – κουζίνα, και ένα μεγάλο δίχωρο δωμάτιο.

Στον Α όροφο υπάρχουν 2 δωμάτια – δίκλινα, με βεράντα και πρόσβαση στη ταράτσα.

Τα δωμάτια έχουν ιδιαίτερο W.C, T.V – mini bar – κλιματισμό. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΕΡΙΟΧΗΣ 1. Διαδικασία παραγωγής τοπικών αγροτικών προιόντων. 1.1 ΜΑΣΤΙΧΑ. Το μοναδικό μέρος στον κόσμό πού παράγεται η ΜΑΣΤΙΧΑ είναι η περιοχή των Μαστιχοχωρίων ΧΙΟΥ Περίοδος...... Ιούλιος-Αύγουστος 1.2 ΤΟΠΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ¨ Αριούσιος Οίνος ΅ το πιό ακριβό και ξακουστό κρασί της αρχαιότητας. Περίοδος.......Σεπτέμβριος- Οκτώβριος 1.3 ΣΟΥΜΑ....τοπικό τσίπουρο... παράγεται από σύκα. Περίοδος....... Νοέμβριος - Δεκέμβριος 1.4 ΧΟΥΡΜΑΔΟΛΙΕΣ. Περίοδος.......Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2. Διαδικασία παραγωγής τοπικών Κεραμικών προιόντων. Στη Χίο από την αρχαιότητα ήταν ανεπτυγμένη η αγγειοπλαστική τέχνη, αξιόλογα δείγματα της οποίας σήμερα υπάρχουν στον γειτονικό μεσαιωνικό οικισμό ΑΡΜΟΛΙΑ ( 5 χλμ από ΒΕΣΣΑ ). 3. Πεζοπορία. Μπορεί κανείς να περπατήσει μέσα στά μονοπάτια της περιοχής νέα η παλιά παραδοσιακά, και να γνωρίσει την σπάνια χλωρίδα της ΧΙΟΥ, τις μοναδικές ΤΟΥΛΙΠΕΣ τον Μάρτιο μήνα , αρωματικά βότανα και πάνω από 70 είδη ΟΡΧΙΔΕΑΣ, ένα μαγευτικό φόντο στά δεκάδες μοναδικά Εξωκλήσια της περιοχής.

Μέσα από παλιά μεσαιωνικά μονοπάτια, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Βυζαντινό κάστρο των ΑΠΟΛΙΧΝΩΝ, πού οι Γενοβέζοι είχαν εγκαταστήσει το διοικητικό αρχοντικό των νοτίων Μαστιχοχωρίων, κοντά στη Βέσσα, και να περπατήσει το παλιό μονοπάτι από Ολύμπους στα Μεστά. 4. Γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές Στην περιοχή και γενικά στη ΧΙΟ, βρίσκει κανείς εξαιρετικά προιόντα, που αξιοποιούν τις παραδοσιακές συνταγές τη ΧΙΟΥ και των Μικρασιατικών παραλιών. - Τραχανας , χυλοπίτες , χειρίσια ( χειροποίητα ) μακαρόνια και ανατολίτικα στριφτάρια. - Παστελαριές από ξηρά σύκα. Ονομαστά είναι τα ζαχαροπλαστικά είδη, όπως - Τοπικά αμυγδαλωτά - Τα μασουράκια........και - Τα γλυκά του κουταλιού, από καρπούς εσπεριδοειδών, μανταρίνι, πορτοκάλι, νεράντζι, ανθός τριαντάφυλλου – λεμονιάς, συκαλάκι, μελιτζανάκι. Ιδιαίτερη γεύση έχουν τα τοπικά αναψυκτικά, πορτοκαλάδες, μανταρινάδες, βυσσινάδες και σουμάδα από πικραμύγδαλο. TIΜΕΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ 1. ΔΙΚΛΙΝΟ ................ από 45 - 60 ευρώ. 2. ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΧΩΡΟ ...... από 60 - 75 ευρώ. 3. ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΙΧΩΡΟ ........ από 65 - 80 ευρώ. 4. ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΤΡΙΧΩΡΟ ..... από 80 - 100 ευρώ. ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ......Τηλ. 22710 73080 κ e-mail. ianthevessa@yahoo.gr